With India trade talks on ice, Canada’s “focus” is on Nijjar probe: Minister

28
Follow
X

Follow

E-mail : *

Well um right now um the focus for Canada is to uh let the work of the investigation proceed and uh and that’s really important because um and you’ve heard my you’ve heard me and and the government talk about how important it is that uh that that investigation

Happens given that we had a Canadian um you know Canadian killed on Canadian soil so we’ll let uh we’ll let that happen um I’ve said to Canadian businesses uh that it’s um that that while um you know they are continuing to do business in India and uh and and my

Job as the trade minister is to make sure that the that the supports and the tools that are there to support Canadian businesses and investors in India continue to be available to them so that’s what we’re doing uh for now so hold up you’re confirming the linkage between stepping back from the trade

Talks and the ongo no no uh what I said was that um that our focus is of course on this investigation uh that work has to uh take place and for Canadian businesses what I’ve said to them just to reassure them because uh they expect that of their governments that uh that

The tools that are available to them as they continue to do business and to invest and to make investments or to attract investment that that the services of the Canadian government continue to be there for them

International Trade Minister Mary Ng said in San Francisco, Calif., on Wednesday that Canada’s “focus” is investigating the killing of Hardeep Singh Nijjar while trade talks with India remain on ice. Ng told reporters at the Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) leaders’ summit that she’s reassured Canadians doing business in India will continue to have Ottawa’s support.

“Right now, the focus for Canada is to let the work of the investigation proceed. That’s really important because you’ve heard me and the government talk about how important it is that that investigation happens, given that we had a Canadian killed on Canadian soil,” she said.

“Canadian businesses… are continuing to do business in India and my job as the trade minister is to make sure that the supports and the tools that are there to support Canadian businesses and investors in India continue to be available to them, so that’s what we’re doing for now.”

Canada’s relations with India have soured in the wake of a public allegation by Prime Minister Justin Trudeau on Sept. 18 that Ottawa had “credible evidence” that agents of the Indian government may have been involved in Nijjar’s death. The Canadian-Sikh advocate was gunned down outside his gurdwara in Surrey, B.C., in June.

For more info, please go to

Subscribe to Global News Channel HERE:
Like Global News on Facebook HERE:
Follow Global News on Twitter HERE:
Follow Global News on Instagram HERE:

#GlobalNews #Canada #India

Reference

4 COMMENTS

  1. بكل حزن وبكل مأساه وبكل قهر😭"الئ"كل"مسلم فصل"الشتاء داخل علينا. ونحن اليتيمات لانجد شي يقينامن البرد حسبنا الله ونعم الوكيل¿الله لاسامح من اوصلنا لهذا المأساه والقهر والهوان 😭ياناس يامة محمد ارحمو من في الارض ندائي إلي كل مسلم پٌٍْرٍْضٍُیٍُگٌٍُمًٍ آٍَنٍُ آٍخًٍوًِآًِنٍْيًٍ پًِبٌِگٌِوٌٍِْنًِ وَِيٌِْمًِوًِتًٍوًِنًٍ مَِنًٍ اًِلًِجًٍوًِعًٍ وَِأِنًِتَِمَِ مًٍوَِجًِوَِدَِوَِنَِ يَِعَِلَِمَِ اَِلٌله اٌٍلًًٍِعٌلًًٍِيٍُ اَِلَِعٌِظٌِيٌِْمَِ أِنًٍنَِاًٍ ًِلًِاَِ نًِقَِلًٍبًِ حتى قيمة كيلو دقيق آبي متوفي وأخواني صغار ليس لنا أحد أقسم بالله العظيم أنهم ناموا أمس جوعانين وهم يبكون من الالم والولاخير ياأهل الخير هل يرضيكم أننا من أمس لحد الآن بدون أكل ياأخوة الأسلام يافاعلين الخير انا اقسم بالله على كتاب الله اني لااكذب عليك ولا انصب ولا احتال اني بنت يمنيه نازحين انا واسرتي بيتنا ايجار الشهرب 20 الف يمني والان علينا 60الف حق 3 شهور وصاحب البيت من الناس الي ماترحم "😢والله يا اخي يجي كل يوم يبهدلنا ويتكلم علينا ويريد يطردنا من البيت للشارع لانناماقدرناندفعله الأجار وما يروح الئ بعدما نبكي ورجعوتكلمو الجيران ومهلنالاخره الأسبوع واذا دفعنا انه له حلف يمين بالله بيخرجنا إلى الشارع بدون رحمه واحنا.مشردين من. بلادنا. بسبب .هذا. الحرب و.لانجد قوت
    . الله يومنا وعايشين اناوامي واخوتي سغار والدنا متوفي يرحمه ومامعنا أحد في هذا الدنيا يقف جاانبنا في هذه الظروف القاسيه ومامعي اخوان كباره يقفوا معنا في هذا الظروف اخوتي سغار ولكن انا بنت لااستطيع ان اشتغل اقسم بلله ان اخواني خرجوا على للشارع وشافو وشافو الجيران ياكلو راوقفو وقفوا عند بابهم لجل يعطوهم ولوخبزه يسد بها جوعهم والله الذي له ملك السموات والارض انهم غلقو الباب وطردوهم ورجعويبكوايموتومن الجوع والله ما نجد لقمت عيش والان لوما احدنا ساعدنا في كيلوا دقيق اقسم بالله انموت من الجوع فيا اخي انا دخيله على الله ثم عليك واريد منك المساعده لوجه الله انشدك بالله تحب الخير واتساعدني ولو وتطلب اسم بطاقتي وترسلي ولاتتاخر وايعوضك الله بكل خير فيا اخي انت رجال إذاشفت اسرتك جاوعين المستحيل من اجل تامن لهم الأكب ولكن انابنت عيني بصيره ويدي قصيره ليس لي أب مثلك واخواني سغار شوف كيف حالتهم وساعدنا وأنقذنا قبل أن يطردونا في الشارع تتبهدل أو نموت من الجوع أنا اقسم بالله الذي رفع سبع سموات بلاعمدوبسط الارض ومهداني لااكذب،،الي عنده القدره على مساعدتنا لايتاخر علينا لحظه هاذا رقمي 00967737767240واتساب يقدر يساعدنا يراسلني على الواتساب نرسله ألاسم الكامل يحولنا بقدر استطاعته الله يجزيكم خير الله عليك بحرف من هذا الرساله واني ماطلبتك إلى من ضيق ومن قسوت الضروف والحال الذي احنافيه وانا واسرتي نسالك بالله لولك مقدره ياأهل الخير الي عنده يجزيكم خير الجزا يفرجها الله علبيكم 🥹🥹🥹تتتت🎉😢!""!"'"!!/!/!-!":!;!;!!;"":🎉🎉😢🎉🎉،،،بكل حزن وبكل مأساه وبكل قهر😭"الئ"كل"مسلم فصل"الشتاء داخل علينا. ونحن اليتيمات لانجد شي يقينامن البرد حسبنا الله ونعم الوكيل¿الله لاسامح من اوصلنا لهذا المأساه والقهر والهوان 😭ياناس يامة محمد ارحمو من في الارض ندائي إلي كل مسلم پٌٍْرٍْضٍُیٍُگٌٍُمًٍ آٍَنٍُ آٍخًٍوًِآًِنٍْيًٍ پًِبٌِگٌِوٌٍِْنًِ وَِيٌِْمًِوًِتًٍوًِنًٍ مَِنًٍ اًِلًِجًٍوًِعًٍ وَِأِنًِتَِمَِ مًٍوَِجًِوَِدَِوَِنَِ يَِعَِلَِمَِ اَِلٌله اٌٍلًًٍِعٌلًًٍِيٍُ اَِلَِعٌِظٌِيٌِْمَِ أِنًٍنَِاًٍ ًِلًِاَِ نًِقَِلًٍبًِ حتى قيمة كيلو دقيق آبي متوفي وأخواني صغار ليس لنا أحد أقسم بالله العظيم أنهم ناموا أمس جوعانين وهم يبكون من الالم والولاخير ياأهل الخير هل يرضيكم أننا من أمس لحد الآن بدون أكل ياأخوة الأسلام يافاعلين الخير انا اقسم بالله على كتاب الله اني لااكذب عليك ولا انصب ولا احتال اني بنت يمنيه نازحين انا واسرتي بيتنا ايجار الشهرب 20 الف يمني والان علينا 60الف حق 3 شهور وصاحب البيت من الناس الي ماترحم "😢والله يا اخي يجي كل يوم يبهدلنا ويتكلم علينا ويريد يطردنا من البيت للشارع لانناماقدرناندفعله الأجار وما يروح الئ بعدما نبكي ورجعوتكلمو الجيران ومهلنالاخره الأسبوع واذا دفعنا انه له حلف يمين بالله بيخرجنا إلى الشارع بدون رحمه واحنا.مشردين من. بلادنا. بسبب .هذا. الحرب و.لانجد قوت
    . الله يومنا وعايشين اناوامي واخوتي سغار والدنا متوفي يرحمه ومامعنا أحد في هذا الدنيا يقف جاانبنا في هذه الظروف القاسيه ومامعي اخوان كباره يقفوا معنا في هذا الظروف اخوتي سغار ولكن انا بنت لااستطيع ان اشتغل اقسم بلله ان اخواني خرجوا على للشارع وشافو وشافو الجيران ياكلو راوقفو وقفوا عند بابهم لجل يعطوهم ولوخبزه يسد بها جوعهم والله الذي له ملك السموات والارض انهم غلقو الباب وطردوهم ورجعويبكوايموتومن الجوع والله ما نجد لقمت عيش والان لوما احدنا ساعدنا في كيلوا دقيق اقسم بالله انموت من الجوع فيا اخي انا دخيله على الله ثم عليك واريد منك المساعده لوجه الله انشدك بالله تحب الخير واتساعدني ولو وتطلب اسم بطاقتي وترسلي ولاتتاخر وايعوضك الله بكل خير فيا اخي انت رجال إذاشفت اسرتك جاوعين المستحيل من اجل تامن لهم الأكب ولكن انابنت عيني بصيره ويدي قصيره ليس لي أب مثلك واخواني سغار شوف كيف حالتهم وساعدنا وأنقذنا قبل أن يطردونا في الشارع تتبهدل أو نموت من الجوع أنا اقسم بالله الذي رفع سبع سموات بلاعمدوبسط الارض ومهداني لااكذب،،الي عنده القدره على مساعدتنا لايتاخر علينا لحظه هاذا رقمي 00967737767240واتساب يقدر يساعدنا يراسلني على الواتساب نرسله ألاسم الكامل يحولنا بقدر استطاعته الله يجزيكم خير الله عليك بحرف من هذا الرساله واني ماطلبتك إلى من ضيق ومن قسوت الضروف والحال الذي احنافيه وانا واسرتي نسالك بالله لولك مقدره ياأهل الخير الي عنده يجزيكم خير الجزا يفرجها الله علبيكم 🥹🥹🥹تتتت🎉😢!""!"'"!!/!/!-!":!;!;!!;"":🎉🎉😢🎉🎉،،،،،،،،……

Leave a Reply